LIZ SCHIKT

De voormalige tuinman van filmster Liz Taylor, Willem van Muyden, heeft eerder deze maand de aanklacht die hij tegen zijn ex-bazin ingediend had, weer ingetrokken. De tuinman werd twee jaar geleden ontslagen, na jaren werk aan een `jungle style' tuin bij de villa van Taylor in Los Angeles, en stapte daarover vorig jaar naar de rechter. De aanklacht van de tuinman: contractbreuk, discriminatie en seksuele intimidatie. Taylor zou hem ontslagen hebben, aldus de tuinman, omdat hij niet wilde ingaan op de seksuele avances van zijn collega, de butler Jean-Luc Lacquement, die hem in de keuken oneerbare voorstellen had gedaan. De tuinman zei verder dat hij nog 294.000 dollar aan achterstallige betalingen van Liz tegoed had, zijnde tien jaar salaris, en dat zij dat geld niet wilde betalen omdat hij niet homoseksueel was. Volgens de advocaat van Liz Taylor was het verhaal geheel en al verzonnen. De zaak is nu geschikt, zonder dat er geld is betaald.