Kroatië protesteert tegen EK-arbitrage

Kroatië heeft gisteren officieel protest aangetekend bij de Europese voetbalbond tegen de beslissingen van de scheidsrechters in de eerste tweede EK-wedstrijden, tegen Zwitserland (0-0) en Frankrijk (2-2). Vooral de gelijkmaker van Trézéguet was tegen het zere been van de Kroaten. De Fransman kreeg de bal in het duel met doelman Butina tegen de hand, voordat hij 2-2 maakte. De Deense arbiter Nielsen vond dat het om `aangeschoten hands' ging en keurde de treffer goed. In de openingswedstrijd wilde de Portugees Batista niets weten van een strafschop, toen Mornar werd neergelegd in het Zwitserse strafschopgebied. ,,Eigenlijk moeten we zes punten hebben in plaats van twee'', klaagde bondscoach Otto Baric. ,,Maar de scheidsrechters staat hier aan de kant van de grote landen.''