Hollands Dagboek

Is het echt noodzakelijk een hele pagina te besteden (Z, 30 mei) aan een of ander simpel meisje uit Somalië, Hibo Doudjama, die nog te lui is om iets anders te willen doen dan de hele middag naar soaps kijken? Het wordt wel steeds fascinerender in de NRC. In plaats van haar thuis te laten televisie kijken zou ze moeten gaan werken in een verzorgingstehuis. Of moet ze naar verlaten oude mensen gestuurd worden om daar een beetje de rotzooi op te ruimen. Dan kan ze daarna in het weekend thuis soaps kijken.

Er zijn ook nog jonge mensen met talent in Nederland waarover geschreven kan worden. Jonge musici bijvoorbeeld. Ik lees daar bijna nooit over in uw krant.

Het zou veel interessanter zijn te kunnen lezen hoe zo'n jonge musicus z'n dag doorbrengt met studeren, concerten voorbereiden en geven en daarnaast nog naar school gaat vaak.

    • Madeleine Tommasini Abidjan