Ford's Imaginary Inferno;

Een perfecte metgezel voor Gruppo Sportivo's briljante poppastiche Topless 16 komt van de Amsterdamse eenmansgroep Ford's Imaginary Inferno. Waar Gruppo alleen op papier verwijst naar het gouden tijdperk van de ouderwetse grammofoonplaat, brengt zanger en drijvende kracht Hans F. Ford het van toonzetting veel serieuzere zesde album van zijn geesteskind daadwerkelijk uit op prachtig, lichtblauw vinyl. Meet The Children Of Make-Believe is een even ambitieus als innemend conceptalbum over een betere wereld waarin de kleurrijke bevolking een hogere waarheid heeft omarmd en waarin de kinderen het voor het zeggen hebben. Kortom: een door roze brillenglazen bezien LSD-visioen dat in zijn dromerige melodie-rijkdom herinnert aan de psychedelische sixties-folkpop van Love en Moby Grape. Westcoastpop bij uitstek, maar dan van de Europese westkust en goed genoeg om er bijna veertig jaar te laat mee te komen.

Meet The Children Of Make-Believe;

Excalibur/Clear Spot;

    • Jan Vollaard