Denen beëindigen EK-avontuur van getergd Bulgarije

Voor Bulgarije is het Europees kampioenschap voetbal in Portugal na twee wedstrijden voorbij. De ploeg van bondscoach Markov verloor gisteren in het stadion van Braga ook van Denemarken (0-2). Eerder was Zweden met 5-0 te sterk voor de Oost-Europeanen, die het duel gisteren met tien man beëindigden nadat aanvoerder Stilian Petrov in de 83ste minuut na twee gele kaarten van het veld werd gestuurd. De doelpunten in Braga kwamen op naam van aanvaller Jon Dahl Tomasson en oud-Ajacied Jesper Grønkjaer. Het gefrustreerde Bulgarije incasseerde in het laatste kwartier vijf gele kaarten. Denemarken, dat eerder gelijkspeelde tegen Italië (0-0), heeft de kansen op de kwartfinales in eigen hand. Dinsdag sluit de ploeg van bondscoach Morten Olsen de groepsronde af met de Scandinavische derby tegen Zweden in Porto.