CLINTON: MONICA & MORAAL

De biografie My Life (Mijn leven) van Bill Clinton, voormalig president van de VS, verschijnt aanstaande dinsdag in Amerika. Dit weekeinde, zondag 20 juni, is in verband daarmee op de Amerikaanse tv-zender CBS een interview te zien met Clinton. Daarin spreekt hij ondermeer over de liefdesaffaire die hij met Witte Huis-stagiaire Monica Lewinsky had, die tot een enorm politiek schandaal uitgroeide. Dat was een `vreselijke morele vergissing' zei hij: ,,Ik deed het om de slechtst denkbare reden. Alleen maar om dat ik het kon doen, de gelegenheid had. Ik denk dat dat de moreel slechts verdedigbare reden is die iemand kan hebben om iets te doen.'' Clinton vertelt dat hij in therapie is gegaan na de affaire, omdat zijn vrouw, Hillary Clinton, zich afvroeg of ze scheiden wilde.