Au pair in, assistente out

Sophie de Klerck (38) is fulltime voorlichter bij een internationaal bedrijf, moeder van Max (6) en Tom (3), woont (tijdelijk niet) samen met Mark (40) en vertelt over haar drukke leven.

Today is a digital day. Heb me teruggetrokken achter de computer met een dubbele espresso en een focaccia mozzarella-tomaat. Kom er niet achter vandaan voordat ik 1) een au pair heb gevonden en 2) een manier om rust in mezelf te vinden. Nog een geluk dat ik via vriend Jan een tweede hulp in de huishouding heb gevonden die níet allergisch is voor stof en wél bereid is te strijken. Op het huishoudfront zitten we safe.

Surf naar greataupair.com, zoals Tess heeft aangeraden. Site prijst zichzelf aan als ,,The world's largest, most-trusted online Au Pair and Nanny Agency''. Nou, dat zullen we dan eens zien. Ik ga voor een Engelse au pair. Dat heeft stijl en dan leren de kinderen meteen een tweede taal. Niet vergeten de kids binnenkort die Mary Poppins-dvd te geven, weten ze wat hun te wachten staat.

Klik op `First Time Families'. ,,Hiring the right au pair for your family can restore balance and peace to the typically hectic lives we've come to lead.''

Just what we need!

,,Salaris ongeveer 140 dollar per week.'' Geen probleem. ,,Au pair heeft een eigen kamer nodig.'' Nogal wiedes. ,,Stop een beetje energie in het creëren van een warme omgeving voor je au pair, zodat ze zich welkom voelt en positief op uw familie reageert.'' Welja, alsof je daar tijd voor hebt. ,,We raden ten zeerste aan dat u de referenties checkt van een au pair.'' Uiteraard, anders moeten we meteen een nannycam installeren om te controleren of ze de kinderen niet molesteert. ,,Onthoud dat uw au pair zich deel van de familie wil voelen. Betrek haar in uw activiteiten, ook als ze geen dienst heeft.'' Hmmm, dat lijkt me nou minder. Nog een kind er bij.

Terug naar home page waar ene Michelle zichzelf aanprijst met een foto waarop haar borsten bijna uit haar blouse springen. Dat is geen pre. Ze heeft wel een aardig gezicht. Click door naar haar Nanny Profile. ,,Non-smoker, rijbewijs, twee jaar oppaservaring, eet alles, 55 kilo, ook bereid om voor huisdieren te zorgen.'' Dat lijkt me wel wat. Background test en referenties zijn op te vragen. Okay, die zet ik op de lijst voor een in-depth interview.

Nu naar slowerlife.com, een tip van Lisa. Daar vind je alles om tot rust te komen. Nou ja zeg, die site bestaat helemaal niet. Heeft ze me een verkeerd adres opgegeven. Zal wel door de zwangerschapshormonen komen.

Mijn gsm. My, iemand heeft door dat ik niet slower kan gaan.

,,Hi, Colin here.'' ,,Wow, Colin Firth?'' ,,Nee, Sophie, de Colin van Tess.'' ,,Oh darling, fijn dat je terugbelt. Mijn vreselijke assistente moet er uit. Kun je me helpen?'' ,,Sure, hoe lang is ze in dienst? Een maand meegeven per dienstjaar. Heb je al een performance file opgebouwd?'' ,,Wat, vertel je me dat ik haar er niet zomaar uit kan zetten zoals ik in Engeland gewend was? Dit goodbye kost mij dus ten minste tien maanden salaris?! Enfin, jij kunt er ook niets aan doen. Thanks, Colin.''

Nu ben ik rijp voor stress relief met yoga-ontspanningsoefeningen. Of nee, ik moet tot rust komen bij die kerk waarvan ik laatst een folder in de bus kreeg. ,,Ons jachtige bestaan roept op tot bezinning. We helpen u zoeken naar verbinding met iets groters.'' Wellicht een combi van high church en low church. Dat lijkt me wel wat. Er is tenslotte meer tussen hemel en aarde. Meteen een week met retraite in het klooster is te heftig. Eerst maar een zondagochtend van bezinning bij die neokatholieken met hun vooruitstrevende pastoor.

    • Sophie de Klerck