Amerikaanse gijzelaar onthoofd in Saoedi-Arabië

Al Qaeda-strijders hebben in Saoedi-Arabië een Amerikaanse gijzelaar onthoofd. Ze toonden het hoofd van de afgelopen zaterdag in Riad ontvoerde Paul Marshall Johnson (49) op een van hun websites. Na de ontvoering van Johnson, een ingenieur en werknemer van het Amerikaanse bedrijf Lockheed Martin (dat militaire opdrachten uitvoert), gaven de ontvoerders de ,,tirannieke Saoedische regering'' tot gisteren de tijd om Al Qaeda-gevangenen vrij te laten. Ze brachten foto's van de geblinddoekte Johnson in omloop om hun eisen kracht bij te zetten. Toen Riad niet op dat ultimatum inging, werd Johnson vermoord. ,,De ongelovige heeft zijn eerlijke behandeling gehad. Laat hem iets proeven van wat de moslims proefden die zo lang door raketten en vuur van de Apache-helikopters werden bestookt'', zo lieten ze gisteren weten.