Acties voor en tegen Moore's 9/11

De actiegroep Move America Forward wil voorkomen dat de film Fahrenheit 9/11 van Michael Moore in de Amerikaanse bioscopen komt. De groep voorkwam vorig jaar dat de zender ABC een tv-film over Ronald Reagan op het scherm bracht. Move America Forward schrijft brieven aan bioscopen en anderen in de filmwereld. De groep zegt al duizenden emails met steunbetuigingen te hebben ontvangen en noemt de film, die de oorlog in Irak behandelt en ingaat op banden die Bush met Bin Laden zou hebben, ,,grotesk en misleidend''. Een andere actiegroep, Moveon.org, roept op om lokale bioscopen brieven te sturen met het verzoek Moore's film juist wel te gaan vertonen. Tom Ortenberg van distributeur Lions Gate Films verwacht dat de film gewoon uitkomt. ,,We hebben in de land minder censuur nodig, niet meer.'' Fahrenheit 9/11 gaat op 25 juni in de Verenigde Staten in roulatie.