Jazzmuzikant Van Iterson wint Bird Award

De Nederlandse gitarist/componist Martijn van Iterson (1970) is de winnaar van de Bird Award `Artist Deserving Wider Recognition' 2004. De prijs, die tijdens het North Sea Jazz Festival wordt uitgereikt, bestaat uit een bronzen sculptuur en een uitnodiging om volgend jaar op het festival op te treden. Van Iterson maakt deel uit van diverse groepen, waaronder zijn eigen kwartet en de jazzrockband Knoertz. Eerder speelde hij onder meer met de jazzdance-formatie All the King's Men, die in 1994 de Heineken Crossove Award won, en werkte hij met Jim Hall, Toots Thielemans en Kurt Rosenwinkel. De jury prijst de gitarist om zijn ,,geheel eigen, ongepolijst geluid en persoonlijke stijl''. De overige genomineerden waren Fred Hersch, Kurt Rosenwinkel, Joris Teepe, Bugge Wesseltoft, Matt Wilson en Jason Yarde.