Greenspan herbenoemd

De Amerikaanse Senaat heeft Alan Greenspan gisteren voor de vijfde keer benoemd tot bestuursvoorzitter van de Federal Reserve Board, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten.

De 78-jarige Greenspan zit al sinds 1987 op de leidende post van de `Fed'. Hij was toen voorgedragen door de toenmalige president Reagan. Daags na zijn aanstelling kreeg hij toen meteen te maken met de krach op de beurzen in oktober van dat jaar. Hoewel Greenspan officieel Republikein is, verlengde de Democratische president Clinton zijn termijn.

President Bush droeg Greenspan in mei wederom voor, voor een nieuwe ambtstermijn. De bankier heeft een goede reputatie opgebouwd op de financiële markten. Volgens waarnemers wilde Bush geen onzekerheid door een nieuwe Fed-topman in de aanloop naar de verkiezingen in november.