Eigen nieuws

Oranjefan

In de klas mochten we weggen hoeveel doelpunten Nederland zou maken tegen Duitslan. Ik heb 6-3 gezegd. Eigenlijk dacht ik dat ze tegen Kroatië moesten, want dat had Katherina uit mijn klas verteld. Maar misschien gebeurt dat dan volgend jaar.

Eigen voetbalnieuws en -tekening van Kaethe van der Vlugt (5 jaar) uit Breda

Trainen

Vandaag ging ik trainen bij de Ukkies van Udo in Oegstgeest. We deden ook nog een potje. Nu wil ik echt op voetbal.

Eigern nieuws en tekening van Huib Oversloot (6 jaar) uit Oegstgeest

Jarig

De dolfijn en de hond zijn jarig en ze spelen met de bal.

Eigen tekening van Liselot Panders (8 jaar) uit Haren

Hoge huizen

Mijn vader komt uit Australië. Mijn moeder uit Nederland. Ik woon in Australië en ben 2 maanden op bezoek in Nederland. Nu logeer ik een week bij mijn oom en tante. Ik heb hun huis nagetekend. Zulke hoge huizen zie je niet in Australië.

Eigen tekening en nieuws van Emmelie Sparkes (9 jaar) tijdelijk uit Rotterdam

Bonifatius

Op 15 mei was er in Dokkum een ontmoetingsdag van alle Bonifatiusparochies omdat het dit jaar 1250 jaar geleden is dat Bonifatius werd vermoord. Ik ging daar ook heen met mijn oma en opa en ik was het enige kind van onze parochie. Al om half 8 's ochtends vertrok de bus met ongeveer 40 mensen.

In Dokkum hadden ze speciale activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Elke parochie moest een groepje van een paar kinderen maken. Maar ik had niemand van onze parochie bij wie ik in een groepje kon. Ik ging toen samen met het enige meisje uit Alphen en twee meisjes uit Haaksbergen. Het was een leuk groepje. Eerst gingen we een speurtocht door de stad maken.

Daarna was er een quiz in de kerk. Je moest allerlei dingen in de kerk opzoeken. Na deze quiz gingen we het Bonifatiusspel spelen. Dit was een levend ganzenbord. We kregen daarbij een ouder iemand die de groepjes begeleidde. We moesten allemaal vragen over de kerk goed beantwoorden en als je het goed had kreeg je een punt.

Als laatste van deze dag was er een mis. Die werd gedaan door de bisschop van Groningen. Alle kinderen zaten bij elkaar op banken die voor hen gereserveerd waren. Hierna gingen we naar de bus. Onderweg gingen we in Wognum met alle mensen van onze parochie eten. Om 23 uur waren we pas thuis. Het was echt een hele leuke dag.

Eigen nieuws van Katelijne Brongers, (10 jaar) uit Rijswijk