Rugpijn speelt John van Lottum opnieuw parten

John van Lottum heeft gisteren in de tweede ronde van het grastennistoernooi in Rosmalen voor de zoveelste keer in zijn carrière moeten opgeven met een kwetsuur aan zijn rug.

Uit angst dat de blessure verergert waardoor hij volgende week zou ontbreken op Wimbledon staakte de Nederlandse tennisser aan het einde van de eerste set de strijd tegen de jonge Spanjaard Fernando Verdasco. De kans is groot dat Van Lottum na een aantal intensieve behandelingen zich maandag kan melden bij de Londense All England Club.

De nummer 111 van de wereldranglijst was teleurgesteld dat opnieuw fysieke klachten zijn spel in de weg hadden gestaan. Vooral door de lage stuit die de bal maakt op de zachte grasbanen van Rosmalen was Van Lottum gedwongen tijdens slagenwisselingen dieper door de knieën te gaan dan op andere baansoorten. Een dag voor zijn partij tegen Verdasco voelde hij tijdens een training de pijn in zijn rug schieten. Na negen games stelde Van Lottum vast dat hij tegen Verdasco op halve kracht geen kans zou maken en net als vorig jaar de kwartfinales te bereiken.

Vorige maand dacht Van Lottum na intensieve behandelingen door de Duitse arts Müller-Wohlfahrt een groot deel van zijn rugklachten te hebben opgelost. Hij kreeg injecties toegediend die moesten zorgen voor een goede doorbloeding. Daarnaast moest de tennisser dagelijks aan zijn fysiek blijven werken om zijn rug sterk te maken. ,,Ik ken mijn lichaam inmiddels goed, maar dit voelde ik totaal niet aankomen'', stelde Van Lottum na zijn opgave vast. ,,Uit het niets is de pijn teruggekeerd. Dit is de zoveelste teleurstelling dit jaar. Ik moet serieus gaan nadenken of het wel zin heeft door te gaan.''

Raemon Sluiter plaatste zich gisteren wel voor de kwartfinales in het Autotron door een eenvoudige overwinning op de Duitse qualifier Philipp Petzschner: 6-3 en 6-0. Sluiter, die door zijn vriend en collega Martin Verkerk werd bestempeld als `titelfavoriet', stuit morgen op de Fransman Michael Llodra. Sluiter noemde zichzelf vooralsnog een outsider voor de eindzege van het ATP-toernooi.

In het mannendubbelspel werden Sluiter en Verkerk gisteren in de eerste ronde uitgeschakeld. Het Nederlandse koppel ging met 7-5 en 6-4 onderuit tegen het Slowaaks/Amerikaanse duo Hrbaty en Oliver.

Michaëlla Krajicek strandde in het vrouwentoernooi in de kwartfinales van het dubbel. Met haar Amerikaanse partner Carly Gullickson verloor ze met 6-3 en 6-4 van het Australisch/Venezolaanse tweetal McShea/Sequera. Krajicek werd maandag nog onwel op de baan in de eerste ronde van het vrouwenenkelspel.