Gehele motorclub nu verdacht

De Nationale Recherche heeft gisteravond op diverse plaatsen in Limburg tien Hells Angels aangehouden. De leden van de motorclub worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op drie clubgenoten, afgelopen februari in Limburg. De Nationale Recherche onderzoekt of de leden van de Hells Angels motorclub `de Nomads' in Oirsbeek gezamenlijk besloten hebben de drie mannen te doden. Dat heeft een woordvoerder van het Landelijk Parket vandaag bekendgemaakt.

De lichamen van de drie mannen werden op 13 februari aangetroffen in de Geleenbeek in Sittard. De mannen waren met vuurwapens om het leven gebracht.

De aangehouden Hells Angels zijn afkomstig uit Hoensbroek, Kerkrade, Oss, Obbicht, Nieuwstedt, Melick, Weert, Landsgraaf, Sittard en Gemert. De recherche verdenkt de gehele Limburgse motorclub van betrokkenheid bij de moord en verwacht op korte termijn in ieder geval nog twee leden aan te houden.

In de woningen van de verdachten is onder andere gezocht naar de wapens waarmee de drievoudige moord is uitgevoerd. Bij de doorzoeking van een café in Sittard werd nog een man aangehouden, wegens illegaal wapenbezit. Hij is geen lid van de motorclub. Een van de doorzoekingen had plaats op een klein woonwagenkamp in Guttecoven (Zuid-Limburg), waar een van de verdachten woont.

In totaal is beslag gelegd op zes vuurwapens, die nader worden onderzocht. Verder zijn elf hennepkwekerijen aangetroffen, waarvan een zestal op het woonwagenkamp. In verband hiermee is op het kamp gisteravond door medewerkers van het energiebedrijf de elektriciteit afgesloten. Bij de doorzoeking van het kamp in Guttecoven is assistentie verleend door een peloton van de mobiele eenheid en een helikopter. In totaal namen 300 politiemensen deel aan de actie.

Eerder werden al drie verdachten aangehouden in verband met de drievoudige moord. Een van hen zit vast in België. Ook werd een Antilliaan aangehouden, die verdacht wordt van de invoer van 300 kilo cocaïne. De Nationale Recherche onderzoekt of een conflict over dit cocaïnetransport het motief is geweest voor de moorden.

De aangehouden verdachten worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.