En verder

Buitenspel

Op 24 juni maken veertig kunstenaars van Haagse kunstenaarsinitiatieven een bijzonder kunstwerk in het Haagse museum voor actuele kunst GEM. Buitenspel heet het project, waarbij een onafzienbare tafel van 150 meter door het museum, het café-restaurant, de vijver en het terras zal slingeren. Op, om, onder en aan deze tafel tonen de kunstenaars divers werk. Dat werk bestaat uit objecten, performances, installaties en andere kunstuitingen. Zo komt er onder meer een vibrerende tafel met rammelende kopjes en borden en gaan twee geisha's een flirterige relatie aan met de bezoekers. En er is tot elf uur 's avonds eten, drinken en muziek.

Buitenspel. GEM museum voor actuele kunst, Stadhouderslaan 43, Den Haag. Project Buitenspel 24 juni, 12-23u. Tel. 070 3381133. www.haagserondgang,nl

Van Gogh met haring

Het Van Gogh Museum is elke vrijdagavond open tot 22 uur en er zijn dan speciale activiteiten. Op 18 juni treedt er ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling Edouard Manet, impressies van de zee een zeemanskoor op, kan er haring worden gehapt en wordt er om 19u30 een lezing in het Engels gehouden door een Manet-expert. In aansluiting op de Manet-tentoonstelling wordt in het prentenkabinet de expositie Van Gogh en de zee gehouden.

Van Gogh Museum, Paulus Potterstraat 7, Amsterdam. 18 juni tot 22u, inf. 020 5705200, www.vangoghmuseum.nl/vrijdagavond

Levenslied

De roep om vrijheid en gerechtigheid, de verbondenheid met de natuur, de liefde en de indiaanse wortels zijn onderwerpen van het Zuid-Amerikaanse levenslied, dat zijn oorsprong vindt in Argentinië en Chili. Daar zijn veel liederen ontstaan tijdens de dictatuur. Als kleine theaterstukjes worden ze 24 juni in het 14de-eeuwse kasteel Dussen voorgedragen door Bernadette Vermeere, met zang en gitaarspel van Wim Stokwielder.

Kasteel Dussen in Dussen. 24 juni 20u. Entree €8,-. Res. 0416 391756, inf. www.kasteel-dussen.nl

Wandeling

Op 20 juni is een culturele wandeling uitgestippeld door de historische binnenstad van Amersfoort, die mede voert langs ateliers van kunstenaars. Voor fietsers voert een kunstrijroute door de buitengebieden van de stad.

20 juni 14-17u, Routes bij VVV, Stationsplein 9-11, Amersfoort. Inl. 0900 1122364, www.vvvamersfoort.nl

Sculptuur

Tot en met 11 juli is in Badhoevedorp een expositie te zien van 18 ruimtelijke beeldende kunstenaars, getiteld Beelden van buiten in Badhoevedorp.

Beelden van buiten, Dorpspark aan de Snelliuslaan, Badhoevedorp. T/m 11 juli. Inl. bij galerie Kunst 2001, 020 3580747, of 020 6593156.