Amerikaanse dreiging 4

Veel dank voor het eerlijke en duidelijke artikel van Jan Sampiemon en Karel van Wolferen over de rol van Amerika op dit moment. Zo'n heldere, deels historische analyse sterkt mij opnieuw in het geloof dat de Amerikanen althans de huidige regeringskliek alleen maar dóórslaat. Ze hebben Nederland mooi bevrijd in 1945, en daarom is het ook moeilijk om te erkennen hoe schaamteloos ze nú omgaan met begrippen als wereldvrede en evenwichtige samenleving van landen en staten.

Eigenbelang, het is altijd weer zo'n grenzeloos egoïstische eigenschap waardoor mensen, regeringen, langzaam afdwalen naar oorlog en terreur. De Nederlandse regering had inderdaad beter een daad kunnen stellen door onze troepen terug te laten komen uit Irak. Dit duidelijke artikel is in ieder geval wel een daad waardoor wie weet meer mensen wakker worden geschud.

    • P. van Hulst-Kramers