150 mensen weg bij NS

NS sluit drie van de tien internationale ticketbalies: in Groningen, Leiden en Eindhoven. De overige zeven worden omgebouwd tot ,,lounges, een internetcafé-achtige voorziening'' waar klanten via automaten treintickets kunnen kopen naar het buitenland, zo zegt NS. Tot 2006 verdwijnen door de sluiting ongeveer 150 arbeidsplaatsen.

In januari van dit jaar maakte NS bekend àlle tien balies te zullen sluiten. Hierop gaf de ondernemingsraad van NS Internationaal adviesbureau Berenschot opdracht een contra-expertise uit te laten voeren. Berenschot concludeerde dat ,,het sluiten van de verkoopbalies en teleservice bedreigend is voor de continuïteit'' van NS Internationaal. 65 procent van de kaartjes wordt nu nog via de balies verkocht. Volgens NS is het besluit de zeven balies langer open te houden ,,deels'' een antwoord op de aanbevelingen van Berenschot.