Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Aandacht voor een Vlaamse internetsite waarop sinds kort dopingzondaars in de sport vermeld staan. Genoemde sporters voelen zich dubbel gestraft. Een advocaat probeert de site uit de lucht te krijgen. Ned.1, 20.32-21.00u.

Nova. Onder meer eerste deel van een drieluik over vier Nederlandse gevangenisbewakers die werken in de roemruchte gevangenis San Quentin in San Francisco waar circa 6.000 gevangenen zitten. Johnny Cash zong het al in 1969 ,,San Quentin you've been living hell to me.'' Ned.3, 22.55-23.30u.

Rick Nieman interviewt. Gesprek met oud-minister en eurocommissaris voor buitenlandse betrekkingen Hans van den Broek over het Nederlandse voorzitterschap van Europa en hoe Nederland zich per 1 juli moet opstellen. Morgen, RTL5 om 10.20, 12.20, 13.20 en 15.20u.

DOCUMENTAIRE

Geheime oorlogen van de CIA. Zie tv-vooraf. Ned.1, 23.32-0.25u.

AMUSEMENT

Weltevreden op 10. In deze laatste aflevering van de serie nagespeelde talkshows vervullen de zangers-schrijvers Bolland & Bolland en Sylvana Simons een gastrol. Ned.3, 23.30-24.00u.

SPORT

EK voetbal. Voorbeschouwingen en rechtstreekse verslagen van de wedstrijden Griekenland tegen Spanje en Rusland tegen Portugal. Na de partijen een uitvoerige analyse. Ned.2, 17.30-22.45u.

KUNST & DRAMA

TV3. Gesprek met schrijver/columnist Martin Bril over zijn eerste kinderboek De avonturen van Max en Vera. Ned.3, 19.45-20.13u.

De vloer op. Tweede deel van de uitzending waarin Gijs Scholten van Aschat, Peter Blok, Pierre Bokma en Jaap Spijkers voortborduren op de rollen die ze in de succesvolle voorstelling Cloaca speelden. Ned.3, 21.10-21.40u.

MUZIEK

Klassiek: Beethoven. Aandacht voor de sonates opus 27 van Beethoven gespeeld door György Kurtág, Ellen Corver en het Radio Kamerorkest. Ned.3, 1.02-2.00u.

FILM

The Bachelor (Gary Sinyor, 1999, VS). Remake van korte film Seven Chances (1925), waarin Buster Keaton een grote erfenis krijgt, mits hij binnen een dag weet te trouwen. Komen honderden bruiden op af. De absurditeit van Keaton werd vervangen door gezemel over de gevaren en geneugten van het huwelijk. Yorin, 20.30-22.25u.

The Craft (Andrew Fleming, 1996, VS). Aardige, betrekkelijk genuanceerde tienergriezelkomedie over puberaal lief en leed en de kracht van meisjesvriendschap. Vier leerlingen van rooms-katholieke school beoefenen zwarte magie. Veronica, 20.35-22.25u., met reclame.

.Breaker Morant (Bruce Beresford, 1979, Australië). Conventionele, vakbekwame reconstructie van politiek showproces tijdens de Boerenoorlog tegen drie Australische militairen die de onofficiële executie hadden voltrokken van twee Boeren en een Duitse zendeling. Regisseur kiest ondubbelzinnig partij voor de Australiërs. RTL5, 24.00-1.55u., met reclame.

.Winter Kills (William Richert, 1979, VS). Met inktzwarte humor doorspekte politieke thriller. Jeff Bridges gaat als broer van vermoorde Amerikaanse president op zoek naar de dader en stuit op labyrintisch complot. BBC2, 1.20-3.00u.

.The Window (Ted Tetzlaff, 1949, VS). Trefzekere sfeertekening van grotestadsparanoia kenmerkt deze semi-klassieke B-thriller over jeugdige praatjesmaker die niet wordt geloofd wanneer hij een moord heeft zien plegen. Twaalfjarig jeugdsterretje Bobby Driscoll kreeg speciale Oscar voor zijn hoofdrol. (19 jaar later, vergeten en verslaafd, stierf hij een anonieme dood in de goot van New York.) Morgen, BBC2, 15.00-16.20u.

RADIO

Kunststof. Gast is de leider van het Nationale Ballet, Ted Brandsen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Norah Jones live. Rechtstreeks concert van Norah Jones in Heineken Music Hall in Amsterdam. De in New York geboren maar in Texas opgegroeide Norah Jones won als 16-jarige haar eerste prijzen als jazz-zangeres. Jones, dochter van de legendarische Ravi Shankar, won met haar debuut acht Grammy's. Radio 2, 20.02-23.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met journalist Kees Tamboer over zijn boek Bloomsday, een gids door Dublin en Ulysses van James Joyce. 747AM, 21.02-23.00u.