Schalken verliest titel op gras van Rosmalen

Titelverdediger Sjeng Schalken is gisteren in de eerste ronde van het grastennistoernooi van Rosmalen uitgeschakeld door de Kroaat Mario Ancic. De Nederlander verloor op het centre court in het Autotron in drie sets: 6-4, 3-6 en 2-6.

Schalken, die zowel in 2002 als in 2003 het Nederlandse ATP-toernooi als winnaar afsloot, zoekt al maanden naar de juiste vorm. De beste Nederlandse tennisser kwakkelde met zijn gezondheid waardoor hij het toernooi van Roland Garros moest laten schieten. Schalken is inmiddels fysiek hersteld, maar vooralsnog blijven de resultaten uit. Vorige week werd hij in de derde ronde van Queen's uitgeschakeld door de Zuid-Koreaan Hyung-Taik Lee.

Door zijn vroege uitschakeling tegen Ancic zal Schalken vanaf komende maandag niet meer bij de beste twintig tennissers van de wereldranglijst staan. Op het toernooi van Wimbledon heeft de 27-jarige `Limburgse Muur' een plaats in de kwartfinales te verdedigen.

Raemon Sluiter deed gisteren wel van zich spreken door de als tweede geplaatste Rainer Schüttler te verslaan. De Rotterdammer ging vanaf de eerste opslag regelrecht zijn ondergang tegemoet tegen de Duitser, maar hij wist zich er op miraculeuze wijze onderuit te draaien. Sluiter won naar eigen zeggen ,,op zijn Duits'' met een paar belangrijke punten kort voor het einde: 3-6, 7-6 en 6-3.

In de tweede ronde stuit Sluiter vandaag opnieuw op een Duitser, qualifier Philipp Petzschner, nummer 359 van de wereld, die tegen zijn landgenoot Alexander Popp zijn allereerste zege op ATP-niveau behaalde.