Madonna verkoopt label

Madonna verkoopt haar platenlabel Maverick aan moedermaatschappij Warner Music Group. Dat is de uitkomst van een lang lopende rechtszaak tussen de twee platenmaatschappijen. In maart dit jaar beschuldigde Maverick Warner van contractbreuk wegens `wanbeleid' en `winstneming'. Ter verdediging kwam Warner met documenten waaruit zou blijken dat Maverick sinds 1999 66 miljoen dollar verlies geleden had. Madonna was in 1992 een van de oprichters van Maverick.

De meest succesvolle acts van het label waren Alanis Morisette en de Britse act The Prodigy, die in de VS door Maverick werd vertegenwoordigd. Warner bezat al veertig procent van de aandelen van Maverick, en neemt nu ook Madonna's deel en dat van haar zakenpartner Ronnie Dashev over. Madonna's tweede partner in Maverick, Guy Oseary, behoudt zijn aandelen en heeft een nieuw contract bij Warner getekend. Als solo-artieste blijft Madonna haar platen bij Warner uitbrengen. Tijdens het conflict met Warner noemde ze hun gedrag ,,hoogverraad''. ,,Ik ben meer dan twintig jaar trouw en productief voor ze geweest.''