Internet www.nrc.nl

Oerolfestival. Twintigduizend mensen bezochten in het weekend het internationale festival voor jonge theatermakers Oerol op Terschelling, dat opende met de wondermooie circusvoorstelling The Smile at the Foot of the Ladder van het gezelschap Cirque. Op www.nrc.nl een verslag van het festival, dat tot 20 juni duurt, via fotoreportages van Sake Elzinga.

Europese verkiezingen. Nieuws en achtergronden van de afgelopen verkiezingen van het Europees Parlement, de totaaluitslag in Nederland, de uitslagen van de 25 grootste gemeenten en die per gemeente, albetisch gerangschikt en per provincie, en verwijzingen naar de relevante dossiers zijn te zien op www.nrc.nl/europarlement.

Webcongres. Bij de Europese verkiezingen is de opkomst in Nederland altijd zeer laag. Het opinieforum van deze krant buigt zich over de vraag of er weer een opkomstplicht moet worden ingevoerd bij verkiezingen. De discussie is te volgen op www.nrc.nl/webcongres.

Schaken. Columnist Hans Ree schrijft twee keer per week, op maandag en donderdag, een schaakcolumn voor de website. www.nrc.nl/schaken.

Dertien jaar archief. Het archief van NRC Handelsblad vanaf 1991 is – tegen betaling – te raadplegen op www.nrc.nl/archief.