Hasjcake

Kots, kwijl en pies zijn sinds Porky's pikante pretpark onmisbare elementen in de Amerikaanse tienerfilm. In Eurotrip zijn alledrie de lichaamssappen binnen een kwartier al langsgekomen. En dan moeten de vrienden Scott en Cooper nog naar Europa afreizen om Scotts Duitse penvriendin Mieke op te zoeken, van wie hij eerst dacht dat zij een hij was en Mike heette. Dan reizen ze naar Europa, van Londen naar Parijs naar Amsterdam naar Bratislava naar Berlijn naar Rome, van hooligan naar sm-meesteres naar hasjcake en naar mini-Hitler, kortom van cliché naar cliché. Hadden wij iets anders mogen verwachten van debuterend regisseur Jerry Schaffer, gezien het feit dat hij het scenario voor Cat in the Hat schreef? Nou zijn er leuke en minder leuke clichéfilms en deze valt absoluut in de tweede categorie, ondanks een paar goede grappen en cameo's van Vinnie Jones (opent bierflesjes met zijn oogkas) en een kaalgeschoren Matt Damon (pikt Scott's schoolmeisje af en zingt er een snelle punksong over op het eindexamenfeest).

Eurotrip. Regie: Jerry Schaffer. Met: Scott Mechlovitz, Jacob Pitts. In: 26 bioscopen.