Burgermeisje

Het verhaal van The Prince and Me is al zo vaak verteld, gedroomd, gefantaseerd en verfilmd dat de toeschouwer niet eens verbaasd hoeft te zijn dat hij, al zal het in dit geval vaker `zij' zijn, het ergens van denkt te kennen. De prins en het burgermeisje. Voormalig Sex and the City-regisseuse Martha Coolidge verdiept zich dit keer in de gevoelswereld van het laatste vrijgezelle meisje uit Wisconsin, een medicijnenstudente en arts zonder grenzen in spe. Als ze niet oppast eindigt ze net zo als Carrie, Samantha en de anderen, maar gelukkig is er een Deense prins die haar met haar Shakespeare kan helpen. Het is verleidelijk om Paiges verlangen om haar studie af te maken en een eigen carrière op te bouwen als licht-feministisch te zien. Maar wij weten wel beter. Als de krengerige koningin haar eenmaal als toekomstige schoondochter heeft geaccepteerd en mee de kluis met de kroonjuwelen in neemt, dan spreken Paiges ogen de waarheid: ,,Ja, ik wil.''

The Prince and Me. Regie: Martha Coolidge. Met: Julia Stiles, Luke Mably. In: 48 bioscopen.