Bloedbad in Colombia

In het noordoosten van Colombia is een bloedbad aangericht onder cocaboeren. Zeker 34 boeren, die volgens de lokale politie werkten in opdracht van paramilitairen, zijn – sommigen in hun slaap – gedood. De politie van de regio Norte de Santander vermoedt dat de guerrillabeweging FARC de boeren heeft gedood. Het is nog onduidelijk waarom, maar de verschillende strijdende groepen in Colombia financieren hun strijd met drugshandel. Landloze boeren en arbeiders plukken in dienst van een van beide partijen de cocabladen en raken zo betrokken bij het conflict. Hulporganisaties in de regio melden dat inwoners van het dorp Rio Chiquita de regio proberen te ontvluchten. Een regeringsfunctionaris noemde de situatie ,,ernstig''. ,,We hebben een veiligheidsraad opgericht met burgers en militairen om maatregelen te nemen tegen het geweld'', aldus Manuel Alberto Luna. De regering probeert een einde te maken aan het geweld en de drugshandel.