Politie raakt slaags met fans en slaat elf man in boeien

Een groep van ongeveer tweehonderd voetbalsupporters heeft afgelopen nacht voor grote problemen gezorgd in het vakantiedorp Albufeira in de Algarve. Volgens een woordvoerder misdroegen vooral Engelse supporters zich in het centrum, waar de meeste bars en cafés zijn. De ordedienst greep in toen het in de horecazaken uit de hand liep. De fans bekogelden de politie vervolgens met flessen, glazen en stoelen. Elf mensen werden opgepakt, voornamelijk Engelsen maar ook een Rus en een Portugees. In het centrum van Porto hield de politie vannacht vijf Duitse fans aan, nadat die slaags waren geraakt met supporters van het Nederlands elftal. Een Engelse hooligan die deze week is opgepakt voor openbare geweldpleging, is inmiddels via snelrecht veroordeeld tot één jaar celstraf. Hij moet de straf in Portugal uitzitten. Daarnaast mag de man drie jaar het land niet in.