Op televisie is de familie Mulder alom aanwezig

De familie Mulder is altijd sterk vertegenwoordigd op een eindtoernooi. In het kielzog van tv-analyticus en columnist Jan, die in Portugal op locatie in het programma Villa BVD elke avond aan de tafel zit bij Barend en Van Dorp, is vaak een deel van zijn familie ook in de buurt van het Nederlands elftal. Ongetwijfeld dankzij de populariteit van de ex-voetballer van Ajax en Anderlecht mag diens broer Henk nu dagelijks een column inspreken in het Oranje-praatprogramma van die andere Nederlandse commerciële zender die actief is in Portugal, SBS6.

En dolgraag had zoon Youri in de voetsporen getreden van zijn vader als analyticus bij de NOS ook acte de présence gegeven in het vakantiegebied van de Algarve. Of in een van de tien prachtige stadions waar de wedstrijden worden gespeeld. Aanvankelijk was dat ook de bedoeling, maar kort voor aanvang van het EK kon Youri zijn ticket weer inleveren. Johan Cruijff zou geen inmenging dulden bij zijn eigen analyses. Maar dat wordt door oom Henk weer tegengesproken. Er zou wat anders aan de hand zijn geweest.

Youri was niettemin woedend. Theatraal vroeg hij zich voor de tv-camera's af wat er verkeerd is gegaan met zijn carrièreplanning toen hij een gebronsde Jack van Gelder op het scherm ontwaarde in het oranjezonnetje van Portugal, terwijl hij zelf, gehuld in een trui, in een donkere Hilversumse studio commentaar moest leveren.

,,Toen ik zo oud was als jij, kwam ik nog helemaal niet op tv'', sprak Van Gelder vaderlijk. Hij kende de achtergrond van Youri's uitval natuurlijk. En zo blijven de Muldertjes in het nieuws.