Eerste zege Verkerk op gras

Tennisser Martin Verkerk heeft gisteren voor het eerst in zijn profloopbaan een partij op gras als winnaar afgesloten. In de eerste ronde van het toernooi van Rosmalen won de Nederlander in twee sets van de Belg Kristof Vliegen: 7-6 en en 6-4. Verkerk stelde na afloop dat hij vaak met te negatieve gedachten aan wedstrijden op gras was begonnen. ,,Ik krijg snel de neiging om te denken: daar gaan we weer. Hier in Rosmalen heb ik die negatieve gevoelens onderdrukt. Het was geen beste partij, maar deze overwinning kwam na hard werken tot stand. De eerste ronde stelt op zich niet zo veel voor, maar omdat het op gras gebeurde ben ik wel heel blij'', stelde Verkerk die in de tweede ronde tegen Mikhail Joezni speelt. Naast Verkerk wisten ook John van Lottum en Dennis van Scheppingen verder te komen. Van Lottum won van de Fransman Thierry Ascione (6-2 en 6-0), Van Scheppingen versloeg de Argentijn José Acasuso: 6-3 en 6-2. Peter Wessels werd uitgeschakeld door de Rus Igor Andrejev (6-1 en 6-3). Bij de vrouwen zijn na de opgave van Michaëlla Krajicek tegen Claudine Schaul geen Nederlandse deelneemsters meer in het toernooi.