Concertgebouw steunt RSO

Het Amsterdams Concertgebouw steunt het Radio Symfonie Orkest, dat volgens staatssecretaris Medy van der Laan (Cultuur) moet worden opgeheven. Tot en met 28 juni hangen banieren aan de gevel met `RSO moet blijven'. Volgens Concertgebouwdirecteur M. Sanders zijn de radio-orkesten een belangrijk deel van het Nederlandse muziekleven. Door het opheffen van het RSO verdwijnt niet alleen een uitstekend orkest, maar komt ook het voortbestaan van gerenommeerde en populaire concertseries in het Concertgebouw als de Zaterdagmatinee en Het Zondagochtend Concert onder grote druk te staan. Ook bij het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest keerde men zich de afgelopen dagen tegen de opheffing van het RSO, net als de wereldberoemde Wiener Philharmoniker die een steunbetuiging schreven. De Tweede Kamer praat op 23 juni over de opheffing.