Beleggers kijken uit naar publicatie inflatiecijfers VS

De Europese beleggers zijn vandaag afwachtend aan de handelsdag begonnen. Rond het middaguur vertoonden de Europese beurzen een lichte stijging. Parijs en Londen koersten 0,5 procent hoger. De AEX-index steeg minimaal, met 0,02 procent tot 337 punten. De voedingsbranche en de consumentensector trokken in Amsterdam de meeste aandacht. Numico verkocht vandaag de Zuid-Afrikaanse babyvoedingactiviteiten. Het aandeel was met een winst van 1,2 procent een grote stijger in Amsterdam. Ahold was een van de sterkste dalers en leverde 1 procent in. Onder de middelgrote fondsen was staalconcern Corus een grote daler. Het aandeel verloor 1,9 procent na uitlatingen van de topman in de Financial Times dat de sterke prijsstijgingen van staal voor het grootste deel achter de rug zijn.