Media mild voor `Becks'

De Britse kranten en boulevardbladen, vaak meedogenloos in hun berichtgeving, zijn vandaag opvallend mild in hun oordeel over Engeland, dat gisteren bij het Europees kampioenschap voetbal in de slotfase met 2-1 verloor van titelverdediger Frankrijk.

Vrijwel alle kranten brengen foto's van een ontgoochelde sterspeler, David Beckham. Becks' gemiste strafschop, een kwartier voor tijd, was volgens de pers het breekpunt.

Zowel The Daily Mail als The Daily Mirror kiest op de voorpagina voor een grote foto van een huilende Romeo, het zoontje van de aanvoerder. The Sun spreekt de Engelse spelers bemoedigend toe: ,,Jullie hebben de Fransen de schrik van hun leven bezorgd. Blijf trots op jezelf.''

The Daily Telegraph vindt dat Engeland is bestolen. ,,Hoe wreed, hoe onverdiend, hoe pijnlijk. Met twee verbazingwekkende doelpunten verpestte Zidane onze Dag van Glorie.'' The Times vreest voor het verdere EK-verloop. ,,Deze nederlaag kan de hele EK-campagne verzieken. De spelers moeten deze ontgoocheling snel van zich afzetten.''

EK voetbal: pagina 15