Hilverheide maakte favorietenrol waar

De tennissers van Hilverheide hebben voor de eerste keer de nationale titel veroverd.

De opluchting was groot bij hoofdsponsor René van den Berg, toen de tennissers van Hilverheide gisteren voor het eerst in de geschiedenis het kampioenschap van Nederland binnenhaalden. Hilverheide versloeg De Manege in de finale van de play-offs op de hardcourtbanen van Groenekan met 4-1. De club uit Hilversum speelde deze competitie met de Spaanse Maguï Serna, de Slowaakse Martina Sucha, de Zweedse Asa Svensson, Dennis van Scheppingen, Peter Wessels en Martin Verkerk. De laatste speelde gisteren overigens niet. Vooraf werd het kapitaalkrachtige Hilverheide als de grote favoriet voor de titel bestempeld. Vorig jaar greep de formatie net naast het kampioenschap na een nederlaag tegen Groenekan. Dit keer versloeg Hilverheide de titelverdediger ternauwernood in de halve finales.

Hoe groot was de blijdschap na de eerste titel voor Hilverheide?

Van den Berg: ,,Gigantisch. We hebben een groot feest gevierd. Zaterdag ben ik nog duizend doden gestorven in de halve finale tegen Groenekan. Vorig jaar verloren we nipt van ze in de finale. Nu kwamen we op basis van één gewonnen set verder.''

Critici stellen vast dat Hilverheide de titel heeft gekocht. Steekt dat?

,,Ach, als je naar de andere teams kijkt, dan zie je dat die ook behoorlijk hebben geïnvesteerd. Bij Manege speelde Navarro. Die zou ik er ook wel bij willen hebben. Bij ons hebben lang niet alle beschikbare spelers meegedaan. En dat we de spelers allemaal gekocht zouden hebben is niet waar. Sommige tennissers begeleid ik financieel. Die doen dan wat terug door voor Hilverheide te spelen.''

Blijft Hilverheide nu de komende jaren heersen in de eredivisie?

,,Wat we nu hebben opgebouwd laten we niet zomaar instorten. In de toekomst willen we meer gaan doen aan de begeleiding van talentvolle Nederlanders.''

Hoe staat het met de plannen om een ATP-toernooi in Hilversum te organiseren?

,,Zover is het nog niet. Dit jaar organiseren we het grootste challengertoernooi ter wereld. Er zijn gesprekken gaande met Van Eijsden van de Dutch Open om samen een toernooi te organiseren. Mijn enige eis is dat het toernooi in Hilversum moet worden gespeeld. Ik denk dat we daar wel uit gaan komen. In 2006 of 2007 zal Hilversum dan weer een ATP-toernooi huisvesten dat zich met de grote evenementen kan meten.''