Engelse supporters beheersen zich na bizarre nederlaag

De nederlaag van het Engelse voetbalelftal, gisteravond bij het Europees kampioenschap voetbal tegen Frankrijk (1-2), heeft in Lissabon niet tot problemen geleid met teleurgestelde fans. De Portugese politie meldde slechts één arrestatie: een Brit die een kaartcontroleur in het stadion zou hebben geslagen. Na de bizarre ontknoping Engeland leidde na negentig minuten nog met 1-0 werd gevreesd voor relletjes met het van oudsher beruchte legioen uit Engeland. Arrestaties waren er wel in Croydon, een voorstad van Londen, waar ongeveer vierhonderd relschoppers na het duel de politie handenvol werk bezorgden. Twee agenten raakten gewond na te zijn bekogeld, er werden veertien hooligans opgepakt. UEFA-voorzitter Lennart Johansson zwakte zijn vrijdag geuite dreigement dit weekeinde weer wat af. De Zweed dreigde Engeland met onmiddellijke uitsluiting indien de fans zich, net als vier jaar geleden in Charleroi, weer zouden misdragen.