Chicago Boogie

Dat het op de dansvloer niet altijd om het hipste en het nieuwste hoeft te gaan, bewijzen de Amsterdamse DJ's Antal en All Out K. met een verzameling schitterende tijdloze housenummers. Het gaat hier vooral om het Chicago van midden tot eind jaren tachtig, de bakermat van de house die in die tijd nog een radicaal nieuw geluid was. Er is niet gekozen voor de meest voor de hand liggende krakers, maar voor deels zeldzame en verrassende nummers, waarin het eerder draait om vloeiende sferen dan om de toen ook al aanwezige, grofkorreliger jack the house-sentimenten.

De verborgen held hier is Larry Heard, de man achter de pioniers-groep Fingers Inc., die producerend of remixend de hand had in vier nummers. Pioniers als Frankie Knuckles, Virgo, Steve Poindexter en Master C&J, alsmede obscuurder talent leveren sterke staaltjes af, terwijl enkele oudere proeven van Italo-disco en de New-Yorkse gorep Liquid Liquid de vloeiende mix niet verstoren, integendeel.

Antal en All Out K. draaien 18 juni weer op hun Paradisco 3000-avond in het Amsterdamse Paradiso, waar geestverwant Theo Parrish optreedt.

Paradisco 3000 Presents Chicago Boogie (Eskimo, distr. N.E.W.S.)

    • Jacob Haagsma