`9/11' verboden voor jeugd VS

De documentaire Fahrenheit 9/11 van Michael Moore, die op het filmfestival in Cannes afgelopen maand onderscheiden werd met een Gouden Palm, is in Amerika verboden voor jonge kijkers. Dat hebben de distributeurs van de film, Lions Gate Films, IFC Films en Fellowship Adventure Group, gisteravond bekend gemaakt. De distributeurs willen de beslissing van Motion Picture Association of America (MPAA), de organisatie die de keuring `R' aan de film gaf, aanvechten. De keuring betekent dat jongeren onder de zeventien de film niet zonder volwassenen mogen zien. Volgens MPAA bevat de documentaire gewelddadige beelden. Tom Ortenberg, directeur van Lions Gate vindt de beslissing onterecht. Hij wijst erop dat als jongeren van vijftien en zestien jaar oud genoeg zijn om in Irak te dienen, ook oud genoeg zijn om de film te zien. De film gaat op 25 juni in Amerika in première.