Strijd laait op in ZO-Turkije

Drie leden van Turkse veiligheidsdiensten zijn gisteren gedood tijdens de zwaarste gevechten in het zuidoosten van het land sinds Koerdische separatisten hun eenzijdige staakt-het-vuren opzegden. Tienduizend Turkse militairen, gesteund door gevechtshelikopters, lanceerden een operatie in een afgelegen hoek van de zuidoostelijke provincie Tunceli nadat strijders van Abdullah Öcalans Koerdische Arbeiderspartij (PKK) legervoertuigen met raketten hadden aangevallen en daarbij een soldaat hadden gedood, aldus een militaire bron. Volgens de zegsman duurden de gevechten nog voort. De Turkse militairen staan tegenover 600 rebellen, aldus de zegsman.

De PKK kondigde vijf jaar geleden, na de gevangenneming van Öcalan, een staakt-het-vuren af, maar annuleerde dat vorige maand na verscheidene botsingen met Turkse troepen.