Roddick slaat bal op gras met 246,6 km/uur

De Amerikaanse tennisser Andy Roddick heeft gisteren het wereldrecord serveren opnieuw aangescherpt. Op het gras van Queen's in Londen liet hij een opslag van zijn racket vertrekken die door de snelheidsmeter geklokt werd op 246,2 kilometer per uur. Het oude record stond op zijn naam met 244,6 kilometer en dateerde van de Davis-Cupwedstrijd tegen Zweden in april in Florida.

Roddick, eerste geplaatst in Queen's, won zijn duel uit de kwartfinales tegen de Thai Paradorn Srichaphan met 6-3 en 6-3. In de halve eindstrijd staat hij vandaag tegenover Lleyton Hewitt die de Rus Andrejev met 6-3 en 7-5 uitschakelde. Roddick zal zijn knalharde service hard nodig hebben om de finale te bereiken, want Hewitt heeft altijd een antwoord op zijn spelletje. De Australiër wist alle drie voorgaande onderlinge ontmoetingen te winnen. Wel hebben zij elkaar niet meer ontmoet op de tennisbaan sinds 2001.

In Halle maakte Roger Federer een vermoeide indruk. De Zwitser die over tien dagen aan de verdediging van zijn Wimbledontitel begint, sloeg zonder veel overtuiging in de kwartfinale de Fransman Arnaud Clément uit het toernooi: 6-3 en 7-5. De 22-jarige nummer één van de wereld speelt in de halve eindstrijd tegen de Tsjech Jiri Novak, die de Duitser Tommy Haas uitschakelde met 6-4 en 7-6. Het Duitse grastoernooi hield wel een landgenoot in het toernooi. Rainer Schüttler versloeg Nicolas Kiefer met 6-3 en 7-5.