River Zydeco

Ieder jaar begin juni verandert het Brabantse dorp Raamsdonksveer in Zydeco Zity. Zydéco is muziek van de Franstalige Amerikanen langs de Mississippi, sterk geïnspireerd door de Amerikaanse blues en de Franse traditie van de musette. Jazz, zelfs latin en country vormen de grondslag voor dit even melancholieke als swingende genre.

De vijfkoppige River Zydeco Band uit Raamsdonksveer brengt met de cd Zydeco Zity een hommage aan de grote zangers en componisten van de zydéco. Alle stijlen komen samen in een gevoelige versie van Joséphine Par Se Ma Femme van Clifton Chenier (1925-1987), King of Zydeco. Van dezelfde hoge kwaliteit, met een goed gevoel voor ritme en tragiek, is het traag uitgevoerde lied `I'm Coming Home', ook geïnspireerd door Chenier. De band biedt uitstekend samenspel. Op het Zydeco Festival (t/m 13/6) treedt de band op.

River Zydeco Band: zydeco zity. Inl: 0162-513312; www.zydecozity.nl

    • Kester Freriks