Ontvoerd meisje 3

Mij valt op de rector van het ontvoerde meisje wel erg veel beslist. Bij de vraag van het Jeugdjournaal of zij met de klasgenootjes van het meisje mogen praten gaat de rector akkoord, maar wil het `eerst even met de politie bespreken'. Verderop: `Het Journaal neemt met instemming van rector W. Kok enkele minuten van het interview over'. Daarbij vraag ik mij toch ernstig af: zijn de ouders van de klasgenootjes en van het ontvoerde meisje en het meisje zelf niet in eerste instantie de mensen die hierover beslissen?

Ik zou het als ouder toch wel heel erg kwalijk vinden als mijn kind in zo'n geval geïnterviewd wordt op school omdat de rector dat goed vond. Verder vindt de rector dat `de publiciteit rond de ontvoering goed verlopen is'. Ik ben eigenlijk benieuwd wat het meisje en haar ouders ervan vinden.