Onderzoek naar ING-dochter in de Verenigde Staten (Gerectificeerd)

De Amerikaanse aanklager Eliot Spitzer heeft een onderzoek gelast naar ING-dochter Aetna. Justitie in de Verenigde Staten heeft de verzekeraar gisteren betrokken in een inspectie van vergoedingen die tussenpersonen in de branche krijgen voor de verkoop van polissen. Ook de Amerikaanse verzekeraars MetLife en Cigna worden onderzocht. De drie bedrijven zeiden dat ze volledig zullen meewerken. De Amerikaanse justitie bekijkt of de tussenpersonen wel de juiste polissen aan hun klanten verkopen. De tussenpersonen moeten het belang van hun klanten voorop plaatsen, zodat zij de beste polis tegen de scherpste prijs krijgen. Criticasters zeggen dat de verkopers zich echter meer laten leiden door de premies die zij bij verzekeraars opstrijken voor de verkoop van hun polissen.

Rectificatie

Aetna geen ING-dochter

Het bericht Onderzoek naar ING-dochter in de Verenigde Staten (12 juni, pagina 21) is door persbureau ANP ingetrokken. Het gewraakte bedrijf Aetna is geen ING-dochter.