Niet alleen islamitische buurtbewoners tegen `bloot'

Er is veel aandacht in de media, omdat een muurschildering in Amsterdam Oud-West, een liefdesgedicht van Jacob van Lennep en een ode aan de vrouw, ophef heeft veroorzaakt bij een aantal bewoners.

Op de website van stadsdeel Oud-West is te lezen hoe uitgebreid en zorgvuldig de kunstenaar en stadsdeel alle betrokkenen hebben geïnformeerd. Dat ondanks zwaarwegende bezwaren van direct omwonenden toch gekozen is om de muurschildering te plaatsen, blijft merkwaardig. Je hoeft echt niet preuts te zijn, en al helemaal niet islamitisch, om ernstig bezwaar te maken tegen het feit dat je ,,24 uur per dag ongevraagd de edele delen (lees: schaamhaar) van een onbekende dame moet aanschouwen''. Maar om nu uitgebreid in de publiciteit te brengen dat het juist de islamitische buurtbewoners zijn die bezwaar maken, is onbegrijpelijk en draagt alleen maar bij aan verdere etnische polarisering van onze maatschappij.