Black Lips!:

Black Lips! uit Atlanta is op dit moment met afstand de meest gesjeesde band uit het garagerockcircuit. Hun albums zijn zo chaotisch dat zelfs de grootste fan wel eens woest wordt van alle kul, maar daar staan songs tegenover die qua gestileerde rock 'n roll chaos zo geniaal zijn dat je de snotneuzen prompt weer alles vergeeft. Zo blijft het ook gissen of er werkelijk wanhoop meespeelt in hun hartverscheurende low budget-explosies met TBS-vocalen, of dat er `slechts' met een pilletje een puberaal onderbewustzijn van jewelste wordt blootgelegd waar zelfs de duivel de slappe lach van krijgt. Op het podium blinken de heren uit in overgeven en in de eigen mond urineren, maar op hun tweede album We did not know the forest spirit made the flowers grow (met de groeten aan de Liars) staat ondertussen wel mooi een Keltisch deuntje begeleid door clavecimbel. De Black Lips! laveren tussen Wim T. Schippers-humor, gore trash en geniale sixties rock 'n roll. Ze spelen eerdaags in Nederland. Beschermende kleding aanbevolen.

We did not know the forest spirit made the flowers grow

(Bomp/Clearspot)