Zuid-Koreaan verslaat Schalken op Queen's

Sjeng Schalken heeft gisteravond de derde ronde van het grastennistoernooi op Queen's in Londen verloren van de Zuid-Koreaan Hyung-Taik Lee met 6-7, 7-6 en 3-6.

Voor Schalken was het de tweede wedstrijd in drie weken. Hij was enige tijd herstellende van een virusinfectie en bedankte voor het grandslam op Roland Garros. In de eerste ronde op Queens had de als achtste geplaatste Limburger een bye (vrije doortocht) en in de tweede ronde versloeg hij de Zuid-Afrikaan Wesley Whitehouse.

Hyung-Taik Lee toonde zich weinig dankbaar tegenover Schalken. Door de afzegging van de Nederlander in Parijs mocht hij als lucky loser van de kwalificatie meedoen aan het hoofdtoernooi. De Aziaat haalde zowaar de derde ronde en verdiende daar ongeveer 40.000 euro mee.

Op Queen's had Lee geen mededogen met Schalken, die vorm zoekt voor Wimbledon. Nadat beide spelers een set in de tiebreak hadden gewonnen, triomfeerde de Koreaan met 6-3 in de beslissende. Schalken heeft nu alleen het Ordina Open in Rosmalen nog om zich op Wimbledon (aanvang 21 juni) voor te bereiden. In Rosmalen is hij titelverdediger.

Drievoudig Queen's-kampioen Lleyton Hewitt beleefde gisteren benauwde momenten. De Australiër werkte zich met de grootste moeite langs de onbekende Brit Johnny Marray: 7-6 en 7-6. In de eerste set werkte Hewitt zes setpoints weg, in de tweede een.

Andy Roddick, de als eerste geplaatste Amerikaan, verloor een set tegen de Kroaat Mario Ancic, maar bereikte wel de kwartfinale: 7-6, 4-6 en 6-4.

Pal voor het Ordina Open in Rosmalen en Wimbledon heeft Martin Verkerk een blessure opgelopen. Een kwetsuur aan de rechterschouder dwong hem gisteravond op te geven in een wedstrijd voor de Nederlandse competitie. Verkerk speelde met Peter Wessels het dubbelspel voor Hilverheide tegen Franscico Costa en Melle van Gemerden van TV Dekkertennis. Verkerk en Wessels wonnen de eerste set met 7-6, maar gaven bij 0-1 in de tweede set op. Voor een plaats in de play-offs van de competitie maakte het niet uit. Hun team Hilverheide won met 4-2. De favoriet was trouwens al zeker van deelname aan de eindronde met de beste vier. De andere drie zijn De Manege, TcG en Popeye Goldstar.