Vechten met Yu-Gi-Oh!

Yami Yugi is vrijgelaten. Om zijn onmetelijke kracht uit verkeerde handen te houden duelleren monsters met elkaar.

Geen idee wie Yami Yugi is, maar er wordt wel druk geduelleerd. Met Yu-Gi-Oh!, het kaartspel dat over de hele wereld wordt gespeeld. Cas Stork (11) en Gino Groeneveld (12) uit Amsterdam weten meer.

,,Het gaat erom de achtduizend levenspunten van je tegenstander naar nul te brengen door zijn monsters te verslaan'', begint Cas.

,,En je moet een goede strategie hebben'', zegt Gino. ,,Precies. Net als bij schaken moet je bij Yu-Gi-Oh! goed bedenken wat je volgende zet is.''

,,Mijn favoriete kaart is Relinguished, hij is onverslaanbaar'', zegt Cas. ,,De andere sterke kaarten heb ik in plastic hoesjes. Die ruil ik niet.''

,,Mijn beste kaart is Black Luster Soldier'', zegt Gino. ,,Hij is gewoon sterk en mooi.Ik heb ook Spaanse kaarten. Die zijn volgens mij nep. Ze zijn iets lichter van kleur en de tekeningen zijn minder scherp. Daar kun je het aan zien.Ik heb een belangrijke Egyptische God-kaart uit Spanje. Die is ook nep. Als ik hem omruil kan ik er veel echte kaarten voor terugkrijgen.''

Cas toont een Duitse Yu-Gi-Oh!-kaart. ,,Volgens mij mogen die buitenlandse kaarten helemaal niet eens meedoen in een duel'', zegt hij. ,,De Engelse kaarten zijn de echte.''

Yu-Gi-Oh! wordt vaak op straat gespeeld. Veel kinderen gaan om de spelers heen staan. ,,Het is een beetje irritant als ze in je deck kijken. Dat is de stapel kaarten waar je mee speelt'', vindt Gino. ,,En je hoort ze vaak roepen'', zegt Cas. ,,Dat haalt me uit mijn concentratie, Onverwacht kan een tegenstander dan met mijn monster gaan duelleren. Dat kost me mijn levenspunten.''

Dat Yu-Gi-Oh! geen meidending zou zijn, spreken Cas en Gino tegen. ,,De meisjes willen de schattige kaarten. Ik heb geen kaarten die er lief uit zien, alleen enge kaarten'', zegt Gino.

,,Vinden ze Ferral Imph schattig?'' vraagt Cas ,,Of Lady of Faith?'' ,,Misschien'', antwoordt Gino. ,,Ik zou ze niet geven, anders blijven ze zeuren.'' Duelleren doen de meiden niet. En, wat is nu eigenlijk zo leuk aan duelleren? ,,Bij Yu-Gi-Oh! wil je de beste zijn'', zegt Cas. ,,Je wilt je meten met anderen.''

,,En dat anderen schrikken van jouw monsters!''zegt Gino. Cas en Gino zouden allebei wel een Yu-Gi-Oh!-toernooi willen winnen, zoals Alexander (13) laatst in Almere. Hij zal Nederland gaan vertegenwoordigen in Amerika.

,,De winnaar kreeg geloof ik 24 pakjes Yu-Gi-Oh!-kaarten'', zegt Gino. ,,Alleen al daarom zou ik mee willen doen!''