Onder stroom

Op nummer 43 van de Top-50 staat deze week het liedje `Habibti (Mijn Schatje)' van de Nederlandse rapper Def Rhymz.

Een paar weken geleden gaf Def Rhymz een keer een optreden op een van de Canarische Eilanden. Zoals wel vaker gooide Def Rhymz, die eigenlijk Dennis Bouman heet, met water terwijl hij ook de microfoon vasthield. Er liep wat water in de microfoon, dat gaf kortsluiting en Def viel flauw. Zo, midden in het liedje, lag hij voor pampus op het podium. Iedereen schrok vreselijk. Maar na vijf minuten stond Def weer op en ging vrolijk verder.

En welk lied stond hij daar te zingen? Inderdaad, `Habibti (Mijn Schatje)', het nummer dat nu een hit aan het worden is. Het is vast geen toeval dat Def Rhymz uitgerekend met dat liedje een schok kreeg. Ten eerste ziet Def er altijd al uit alsof hij onder stroom staat, zo springerig met die wijdopen ogen, en ten tweede gaat het liedje over elektriciteit. Elektriciteit tussen mensen – want dat kan ook. Bijvoorbeeld verliefdheid, dat lijkt op elektrische stroom die van de een naar de ander gaat. Het geeft vonken, maakt je trillerig, en soms ga je er van knock-out.

Def Rhymz heeft in dit nummer een meisje ontmoet dat hij leuk vindt. Daarom rapt hij tegen haar: ,,Ik wil jou beter leren kennen/ want jij bent mijn satelliet en ik ben jouw antenne.'' Als hij fantaseert over wat hij allemaal kan doen met zijn `habibti' (Arabisch voor schatje), ziet hij allerlei elektrische apparaten voor zich: ,,Jij bent lekker, lekker, lekker, lekker/ Jij lieveling, lekker ding/ Jij bent mijn contactdoos en ik ben jouw stekker/ gaan wij te keer net als Black&Decker.''

Daarna rapt hij heel vaak ,,Hmmm, lekker, lekker, lekker, lekker''. Niemand kan zo goed schor en toch verstaanbaar rijmen als Def Rhymz. Het water loopt hem in de mond, dat hoor je zo. Alsof hij het meisje letterlijk wil opeten. Zou habibti dat leuk vinden? Wil ze wel tekeergaan als een boorkop van Black&Decker?

,,Jij vindt me helemaal geen getverdemme'', rapt Def over zijn schatje. Dus dat zit wel goed. Als er nu maar geen kortsluiting van komt.