`Officials pesten in Athene'

Taxichauffers in Athene dreigen tijdens de Olympische Spelen in augustus officials die gebruik maken van een huurauto `te gaan pesten'. De taxichauffeurs rekenden zich met het oog op de Spelen in de Griekse hoofdstad al rijk, omdat zij ervan uitgingen dat de vele duizenden officials en andere leden van de olympische familie zich per taxi van hotel naar stadion, van stadion naar stadion, etcetera, zouden laten vervoeren. Maar gisteren meldden Griekse media dat het organsatiecomité van de Olympische Spelen, Athoc, overweegt om officials een huurauto ter beschikking te stellen, voorzien van de tekst `Athens 2004'.

Dat betekent voor de 14.300 taxi's die in Athene rondrijden uiteraard beduidend minder klandizie. ,,We overwegen actie te ondernemen tegen dit plan van Athoc'', zei Efthymios Lyberopoulos, hoofd van de Griekse bond van taxichauffeurs. De taxirijders denken aan het blokkeren van `olympische' huurauto's als ze er een tegenkomen.