Geerten Meijsing gastschrijver aan Leidse universiteit

Geerten Meijsing wordt de nieuwe gastschrijver aan de Universiteit Leiden. Dit heeft de Leidse letterenfaculteit, organisator van het gastschrijverschap in samenwerking met NRC Handelsblad, vandaag bekendgemaakt. Geerten Meijsing, die in 1975 debuteerde, geeft vanaf september 2004 een werkcollege creatief schrijven. In november houdt hij de traditionele Albert-Verwey-lezingen. Geerten Maria Meijsing (Eindhoven 1950) is niet alleen auteur van verhalend proza en essays, maar publiceert ook literaire vertalingen. In zijn meer dan dertigjarige carrière heeft hij een ontwikkeling doorgemaakt van een gestileerd estheticisme naar een openhartige wijze van schrijven over persoonlijke problemen en ervaringen. Zijn roman Veranderlijk en wisselvallig werd in 1988 bekroond met de AKO-literatuurprijs.