Voorkeur muziek

Geloof in muziek

Het Residentie Orkest organiseert t/m 27 juni het Festival `Geloof in muziek' met vier concerten olv Jaap van Zweden met religieuze muziek in de Dr Anton Philipszaal, de Evangelisch-Lutherse Kerk en de Grote Kerk.

17 juni klinken de Ouverture over joodse thema's van Prokofjev, Thellin van Steve Reich en de Psalmen-symfonie van Stravinsky.

Geloof in muziek: 17 t/m 27 juni.

Den Haag

Res erveren: (070) 3609810

Music In My Head

Oefenwedstrijd voor het muziekgedeelte van Crossing Border gooit bekende namen in de strijd als PJ Harvey, Roger McGuinn en Televison, maar scoort minstens zo goed op het gebied van nieuwkomers Nic Armstrong (in plaats van Simple Kid), Sun Kill Moon, Dogs Die In Hot Cars, Obi en zZz. Ook Bauer, Sarah Bettens van K's Choice en Nederrocksensatie Gem dragen bij aan een interessant festival.

Music In My Head, 10, 11 en 12 juni Theater aan het Spui, Den Haag. www.themusicinmyhead.nl

Karl Amadeus Hartmann

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest geeft opnieuw een concert in de serie die tijdens enkele seizoenen aandacht besteedt aan de gematigd moderne Duitse componist Karl Amadeus Hartmann (1905-1963). Ingo Metzmacher dirigeert nu de Eerste symfonie (`Versuch eines Requiems') van Hartmann (met de mezzo Cornelia Kallisch als soliste) en de Achtste symfonie van Sjostakovitsj.

RPhO o.l.v. Metzmacher; 11 juni 20u15 (19u15 inleiding). De Doelen Rotterdam res (010) 2171717