Van Loon en Oomen populairst bij jeugd

Kinderen van zes tot en met negen jaar vinden Weerwolvenbos van Paul van Loon het beste kinderboek dat vorig jaar in Nederland is verschenen. Voor kinderen in de leeftijd van tien tot en met twaalf jaar is dat het boek Hoe overleef ik een gebroken hart? van schrijfster Francine Oomen. Zij versloeg daarmee Harry Potter en de Orde van de Feniks van J.K. Rowling. Vorig jaar koos de Kinderjury al Hoe overleef ik mezelf?, het vijfde boek in een reeks met het meisje Rosa in de hoofdrol. De verkiezing is georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek CPNB. Ruim 25.000 kinderen van zes tot en met twaalf jaar hebben de afgelopen periode via school, bibliotheek, de boekwinkel en internet een stem uitgebracht voor de de jaarlijkse publieksprijs. De prijs is de eer.