Henman verliest eerste duel op gras

Tim Henman heeft gisteren met een nederlaag tegen de modale Slowaak Karol Beck een einde gemaakt aan de euforische stemming die rond zijn persoon was ontstaan nadat hij de halve finales van Roland Garros had bereikt. Op het grastoernooi van het Londense Queen's werd de Britse tennishoop al in zijn eerste wedstrijd uitgeschakeld in drie sets: 6-2, 3-6 en 7-6.

In de derde set had Henman een matchpoint onbenut gelaten. In de eerste ronde had Henman een bye van de organisatie gekregen. De in Oxford geboren service-volley-specialist wist het toernooi van Queen's nog nooit op zijn naam te schrijven. Net als in 2000 verloor Henman zijn openingswedstrijd op het toernooi dat geldt als zijn laatste voorbereiding op Wimbledon.

Henman zelf wilde na afloop niets weten van een verstoorde voorbereiding op het grandslamtoernooi waar hij in het verleden vier keer de halve finales haalde. ,,Ik wil van deze nederlaag geen great deal maken. Ik zou graag meer wedstrijden hebben gespeeld voordat Wimbledon begint, maar ik ben er zeker van dat ik over anderhalve week klaar ben'', sprak de tennisser die ooit nummer vier van de wereld was. Henman liet weten dat hij komende week niet aan het grastoernooi van Nottingham zal meedoen. De organisatie had de beste Britse tennisser graag een wildcard gegeven. Misschien dat Henman nog wel een demonstratiewedstrijd op gras zal spelen. De volslagen onbekende Britten Ian Flanagan en Jonathan Marray wisten op Queen's wel de derde ronde te bereiken. Maar de kans dat één van deze tennissers hoge ogen zal gooien op Wimbledon lijkt uitgesloten.

Guillermo Coria heeft op het gras van Queen's in Londen de kater van Roland Garros niet kunnen wegspoelen. De Argentijnse gravelspecialist ging al in zijn eerste optreden, in de tweede ronde, met 2-6 en 4-6 onderuit tegen Lu Yen-Hsun uit Taiwan, de nummer 102 van de wereld. Coria was als tweede geplaatst. Als favoriet voor de eindzege verloor Coria zondag de finale van Roland Garros van zijn landgenoot Gaston Gaudio.

Bij het grastoernooi in Halle maakte Roger Federer gisteren opnieuw indruk. De Zwitser gunde de Rus Joezni drie games. Vooral de passeerslagen van Federer liepen voortreffelijk. Met een ace stelde de Zwitser de zege veilig.