College Hilversum valt over gouden handdruk

Alle vijf wethouders van de gemeente Hilversum zijn gisteravond opgestapt nadat de Hilversumse gemeenteraad zich niet kon vinden in de gouden handdruk die de voormalig gemeentesecretaris heeft gekregen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente vanmorgen bevestigd. In eerste instantie verklaarde het college van Burgemeester en Wethouders dat de gemeentesecretaris op eigen verzoek was ontslagen. Tijdens een raadsvergadering gisteravond bleek dat het college van Hilversum vond dat iemand anders de reorganisatie op het gemeentehuis moet leiden. De raadsfracties voelden zich niet alleen misleid maar vonden ook doorbetaling van de voormalige gemeentesecretaris tot 2006, veel te riant. Na de kritiek uit de gemeenteraad kwam het college tot de conclusie dat het niet langer het vertrouwen heeft van de gemeenteraad.